HTML

Tomboló

Hírek elemzése, kritikák, cikkek az élet minden területén. Milyen ma Magyarországon élni?

Friss topikok

  • Heron44444 (törölt): Én 2006-ban tettem ilyen tanulmánykörutat a téren, az se volt jobb. Lehet, hogy a mélygarázs hely... (2012.09.17. 19:19) Agymosottak koalíciója és éhségsztrájkja
  • Heron44444 (törölt): Jó az írás, de szerintem ennél általánosabb a probléma. Nem ugyan ez volt fordítva Kertész Imre No... (2012.08.03. 17:42) Gyurta Dániel és a baloldal
  • Noor'ska: Köszönöm megkeresésed, küldtem válaszlevelet. (2012.07.27. 19:08) Egy értelmetlen halál margójára
  • Noor'ska: Igazad van, viszont Pontát senki sem választotta meg kormányfőnek. parlamenti alku révén került a ... (2012.07.16. 16:07) Alkotmányos puccs Romániában
  • Heron44444 (törölt): Röviden két mondattal lehetne összegezni az elmúlt 2 évet: - Orbán Viktorban minimális tisztelet s... (2012.05.30. 16:40) A két év mérlege

Linkblog

2007.08.27. 17:08 Noor'ska

Gyurcsány és Kóka - Nem kell autonómia

Már megérte blogot írni, mert az előző bejegyzésemben feltett kérdésemre választ is kaptam. - nem mellesleg magától az érintettől.

Magyar Gárda ügyben túl sok fejlemény nincs, hacsak az, hogy hirtelen most mindenki elfelejtette a több biztosítós rendszert, a tandíjat, valamint a Gyurcsány-csomag összes egyvelegét. Hát persze, hogy a Gárda Gyurcsánynak és bagázsának jött jól. Itt a téma, erről csámcsog egy-két hétig a sajtó, jön pár üzenet külföldről, hogy ismét fasizmus van hazánkban, és nem kell például arról beszélni, hogy a VG vizsgálata szerint a kormány februárban kiadott éves munkatervének még a fele sem teljesült - pedig már augusztus vége van. Természetesen Gyurcsány biztosította a magyarországi zsidókat, hogy ismét örökös megmentőt, szuperhőst fog játszani, tehát fellép a Magyar Gárda ellen, akik a környező országra is veszélyesek és arrogánsak. Nem mellesleg szombaton az antifasiszta gyűlésen is történt néhány atrocitás, például életveszélyesen megfenyegették a Magyar Nemzet újságíróját, de hát nekik mindent szabad.

Egyébként maradjunk még a Gárda ügyben. A legtöbb külföldi lap szerint antifasiszta, homofób, cigánygyülölő stb. A szlovák sajtó némi félelemmel is ír a Gárdáról, Ján Slota (ő örök kedvencem xD) például riadóztatta az egész kormányzatot, mondván tegyenek valamit, ő előre megmondta, hogy baj lesz. Pedig a Gárda pont olyan, mint Slota, tehát a hazáját védi vélt vagy valós ellenségeitől. Egyébként nem tudom, vajon melyik szlovák politikus mondta részeges állapotban, hogy "beszállunk a tankokba és földig romboljuk Budapestet".  Hát persze, hogy ezek után lépni kell... S tulajdonképpen Slota mitől fél? Hogy 56 gárdista fogja várni a magyar-szlovák határnál?

Maradjunk egy picit Slotánál. Most, hogy visszatekintek, talán jobb címet kellett volna adni, de maradjon így, címadásban sosem voltam jó. Nah, de Slota... A minden szlovák által szeretett Jani megtorpedózta a Szlovák Nemzeti Bank azon tervét, hogy pozsonyi emlékérmeket bocsát ki a város születésének 1100-dik évfordulója folytán. Ugye, 907-ben Pozsonynál verték meg a német csapatokat Árpád fejedelem vezetésével a magyarok, s ezzel biztosítottuk helyünket a Kárpát-medencében. Pozsony várát is ekkor említették először német krónikákban. Slota bácsi azt nehezményezte, hogy az érem hátoldalán egy magyar lovas lett volna rajta. Szerinte ez tűrhetetlen, hiszen abban az időben a magyarok a szlovákokat is kiírtották, és ez hozzájárult a győzelmünkhöz. Kérdem én, János, hol volt akkoriban olyan nép, hogy szlovák? Egy szó, mint száz, emlékérem nem lesz.

Következő téma, melyet a cím is jelez: néhány napja Kókler Kóka azt merészelte mondani, hogy ma már nem időszerű a romániai magyarok autonómia törekvése. Ezúton is megkérném rá, hogy ne szóljon bele olyan témába, amiről halvány fogalma sincs. Eddig is tudtuk, hogy Gyurcsánynak és cinkosának nem igazán van nemzeti öntudata, tehát a kijelentéseken nem igazán lepődtünk meg.

Fletó a napokban találkozott Mircea Geoanã (ezt a nevet másoltam, nem vágom ennyire a román poltikusokat :)) politikussal, aki a román szocialista pártot vezeti. Bár esett szó kisebbségi kérdésekről, Gyurcsány azonnal biztosította kollégáját, hogy Magyarország nem támogatja az erdélyiek autonómia törekvéseit. Ez az, Fletó! ismét megmutattad! Miért van az, hogy mi mindenkinek csak nyalunk? Miért van az, hogy az amerikai vízumot követelő dokumentumot az összes érintett közép- és kelet-európai ország aláírta, csak mi nem? Gyurcsánynak az autonómia-ügyben is fontosabb a nemzetközi szocialista viszony, mint a határontúli és anyaországi magyarok jó kapcsolata. Gratula, Fletó!

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz gyurcsány ferenc kóka jános autonómia magyar gárda jan slota


A bejegyzés trackback címe:

https://sejobbsebal.blog.hu/api/trackback/id/tr28150420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása