HTML

Tomboló

Hírek elemzése, kritikák, cikkek az élet minden területén. Milyen ma Magyarországon élni?

Friss topikok

  • Heron44444 (törölt): Én 2006-ban tettem ilyen tanulmánykörutat a téren, az se volt jobb. Lehet, hogy a mélygarázs hely... (2012.09.17. 19:19) Agymosottak koalíciója és éhségsztrájkja
  • Heron44444 (törölt): Jó az írás, de szerintem ennél általánosabb a probléma. Nem ugyan ez volt fordítva Kertész Imre No... (2012.08.03. 17:42) Gyurta Dániel és a baloldal
  • Noor'ska: Köszönöm megkeresésed, küldtem válaszlevelet. (2012.07.27. 19:08) Egy értelmetlen halál margójára
  • Noor'ska: Igazad van, viszont Pontát senki sem választotta meg kormányfőnek. parlamenti alku révén került a ... (2012.07.16. 16:07) Alkotmányos puccs Romániában
  • Heron44444 (törölt): Röviden két mondattal lehetne összegezni az elmúlt 2 évet: - Orbán Viktorban minimális tisztelet s... (2012.05.30. 16:40) A két év mérlege

Linkblog

2012.07.14. 15:30 Noor'ska

Alkotmányos puccs Romániában

Mi a közös Orbán Viktorban, Victor Pontában és Viktor Janukovicsban? A keresztnevükön túl az, hogy mindannyian Brüsszel bögyében vannak. A mi Viktorunkat nem kell ecsetelni, aki Magyarországon él és nem valami burokban töltötte az elmúlt éveket, az vissza tudja idézni a Magyarország és az Európai Unió közötti soha véget nem érő kötélhúzást, amely még mindig tart (most épp a bírák nyugdíjaztatása ügyében). Janukovics, az ukrán elnök, aki megválasztásával eltörölte a narancsos forradalom interregnumát, akkor lépte át a nyugati sajtó és politika ingerküszöbét, amikor örök ellenlábasát, Julija Tyimosenkót börtönbe záratta.

Ponta mindazt végre hajtotta Romániában, amit a mi Vezérünk tett Magyarországon 2010 folyamán. Megnyirbálta az alkotmánybíróság jogait, félreállította a neki nem tetsző prefektusokat, feloszlatta azt a bizottságot, amely a Schmitt-szindrómába esett román kormányfő plágiumügyét volt hivatott kivizsgálni. Visszavonta a magyar nyelvű orvosi kar létrejöttét. hadakozott egyet Kövér Lászlóval... És mindezek megkoronázásaként a múlt héten a szociálliberális többség felfüggesztette Traian Basescut államfői hivatalából. Szégyen, hogy úgy látszik, ezt az RMDSZ segítségével tette. Jutalomban a derék magyar politikusok hiába bizakodnak... egy olyan politikus, Crin Antonescu lesz az új elnök, aki korábban nem egy magyarellenes megjegyzést tett. Szép kilátások.

Arra mindenesetre jó ez az egész hercehurca, hogy megmutassa az európai és hazai politikusok képmutatását és kettős mércéjét. Még hogy az Európai Parlamentben nincsenek pártérdekek. Az a Daul és Néppárt támogatta a román ügy napirendre vételét, akik korábban kiálltak Orbán mellett. Azok a szocialisták és liberálisok akadályozták meg az EPP javaslatát, akik korábban oly vehemensen keltek ki Magyarország ellen. Érdekes, Guy Verhofstadt most nem félti a demokrácia ügyét...

De ugyanez igaz a magyar politikai elitre is: micsoda képmutatás a Fidesz részéről, hogy elítélik a román kormányerőket, hiszen ők ugyanazt hajtották végre, csak két évvel korábban. Ha a Fidesz elítéli Pontát, önmagát ítéli el. Az MSZP most a román belügyre hivatkozik, ám 2010-11-ben ők sírták tele a külföldi sajtót és ők kilincseltek Brüsszelben saját hazájuk ellen! Akkor az nem volt magyar belügy.

Summa summarum: nincsenek alapvető egyetemes értékek Európában. Csak jobb- és baloldali értékek vannak. Amelyek, ha közelebbről megnézzük, nem is különböznek annyira egymástól. A mostani európai rekació nagy győzelem a Fidesz-kormány számára. Hivatkozási alapjukat, azaz a pártérdekek menti európai politizálást, megerősítették.

2 komment

Címkék: románia Magyarország


A bejegyzés trackback címe:

https://sejobbsebal.blog.hu/api/trackback/id/tr364656591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.07.15. 17:23:50

Azért van itt két dolog, amit mindenképpen hozzá kell fűzni a témához.
1. Orbánék 2/3-os választási győzelem után nyúlták le az országot és rúgták fel a demokrácia íratlan szabályait. Ez azért legitimációs szempontból egy másik eset, mint Pontáé.
2. "nincsenek alapvető egyetemes értékek Európában"
A német kormány, Usa, az Eu vezetői, és a nyugati média mind a három alkalommal tiltakozott.

Noor'ska · http://sejobbsebal.blog.hu/ 2012.07.16. 16:07:09

Igazad van, viszont Pontát senki sem választotta meg kormányfőnek. parlamenti alku révén került a pártszövetsége a kormányrúdhoz, választásokra nem került sor. (Igaz, az előrejelzések szerint jelen esetben fölényesen győznének).

Az USA, mint kívülálló, valóban, és a németekkel kapcsolatban is igazad van, bár Merkel konkrétan sohasem kritizálta Orbánt, de egyes kabinettagok igen. A német kormány koalíciós kormány, mindkét oldal képviselői megtalálhatóak (neoliberálisok és jobboldali konzervatívok), így érdemes azt megnézni, hogy a magyar és román ügyek esetében vajon van-e egyetértés a két párt között.
süti beállítások módosítása