HTML

Tomboló

Hírek elemzése, kritikák, cikkek az élet minden területén. Milyen ma Magyarországon élni?

Friss topikok

  • Heron44444 (törölt): Én 2006-ban tettem ilyen tanulmánykörutat a téren, az se volt jobb. Lehet, hogy a mélygarázs hely... (2012.09.17. 19:19) Agymosottak koalíciója és éhségsztrájkja
  • Heron44444 (törölt): Jó az írás, de szerintem ennél általánosabb a probléma. Nem ugyan ez volt fordítva Kertész Imre No... (2012.08.03. 17:42) Gyurta Dániel és a baloldal
  • Noor'ska: Köszönöm megkeresésed, küldtem válaszlevelet. (2012.07.27. 19:08) Egy értelmetlen halál margójára
  • Noor'ska: Igazad van, viszont Pontát senki sem választotta meg kormányfőnek. parlamenti alku révén került a ... (2012.07.16. 16:07) Alkotmányos puccs Romániában
  • Heron44444 (törölt): Röviden két mondattal lehetne összegezni az elmúlt 2 évet: - Orbán Viktorban minimális tisztelet s... (2012.05.30. 16:40) A két év mérlege

Linkblog

2007.08.26. 15:08 Noor'ska

Magyar Gárda, avagy ürügy arra, hogy kínos témákat ne feszegessen a sajtó

Nos, tegnap felavatta első tagjait a Magyar Gárda, mely már megalakulása előtt hatalmas vitákat indított fel a két politikai oldal között. Ám a tény: valószínűleg sokkal kevesebben hallottunk volna a Magyar Gárdáról, ha Gyurcsány nem kezd el fasizmustól tartani és minden fórumon lejáratni a Gárdát. Egyébként pedig nem tudom, hogy a Magyar Gárda (továbbiakban csak MG) valóban félkatonai szervezet-e, ez majd kiderül. Egyébként Vona Gáborék sokkal megggyőzőbbek lennének (miszerint az MG csak egy kultúrális szervezet), ha nem olyan szavakat használnának a véradásra, hogy "itt most vér fog hullani" meg talán az egyenruha is lehetne mondjuk zöld a fekete helyett, mert így tényleg a nyilasok egyenruhájára emlékeztet. Nem ebszélve a bakkancsról és a karszalagról.

Az MSZP remekül kihasználja a helyzetet, hisz most megint elővehetik a jó öreg "a fidesz fasiszta" dumát, s nem kell megmagyarázni, miért rúgnak ki többezer tanárt, meg hogy milyen katasztrofális helyzetben van az egészségügy. Ami a másik oldalt illeti, a Fidesz pedig túl általánosan fogalmaz (mint Robert Fico szlovák kormányfő a tavalyi magyarverésekkel kapcsolatban), s ennek is meg van a miértje, hogy miért nem foglal egyértelműen állást: ha nyíltan szól a Magyar Gárda ellen, elveszít nagyon sok magyarérzelmű embert. Ne álltassuk magunkat, a Fidesz szavazói közt nagyarányban fellelhetők a hungaristák, szélsőjobboldali emberkék, akik azért nem szavaznak a saját pártjukra (MIÉP vagy Jobbik), mert az úgysem tud elérni kormányzati pozíciót. Hát még bekerülni a parlamentbe. Viszont, ha Orbánék azt mondják, hogy az MG jó... akkor meg jöhet a fasisztás duma és a még nem döntött jobbos pártválasztók biztosan az MDF-et választják. Szóval a Fidesz egyelőre kivár...

Következő gondolatom a Lendvaihoz köthető: miért gondolja azt, hogy Wittner Mária a Fideszt képviselte az avatáson? Ja, hogy az MSZP-nél így működik? Teszem azt, ha egy szoci képviselő elmegy nyaralni Almádiba, akkor az egész frakciót képviseli ott? Egyébként tudjuk Wittnerről, hogy néha furákat mond (ugye emlékszünk még az mtv ostrom utáni nyilatkozatára, miszerint a randalírozók kultúráltan viselkedtek és kifizették a büféből ellopott kaját), de ez megbocsátható, mivel 56-os elitélt - mondja Varga Mihály.

Tom Lantos meg egyértelműen nincs tisztában a magyar helyzettel, hisz én mondjuk Uszticsról nem tudom elképzelni, hogy robbantana az USÁ-ban. Na erről ennyit. Kiváncsi vagyok a holnapi fejleményekre. Mikor az ember azt hiszi, az ország ennél mélyebbre nem süllyedhet... jut eszembe, kiderült már, miféle emberi csontok voltak Tomcat lakásán?

9 komment

Címkék: mszp fidesz jobbik magyar gárda wittner


A bejegyzés trackback címe:

https://sejobbsebal.blog.hu/api/trackback/id/tr22149419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomcat · http://www.tomcatpolo.hu 2007.08.26. 16:17:30

Semmilyenek, az ugyanis nem az én lakásom volt, hanem Robiné. De a blogomban meg is írtam, mik voltak a csontok. Egy építkezésen fordultak ki a földből, több száz évesek, a múzeumnak nem kellettek. Ennyi a történet.

Nervus · http://nervus.blog.hu 2007.08.27. 09:51:24

Megtaláltam Tomcat blogján egy bejegyzést, ami a csontokról szól: href.hu/x/3dq1
Már egy éve leírta...

Noor'ska · http://sejobbsebal.blog.hu/ 2007.08.27. 12:09:16

Biztos, én nem olvasom Tomcat blogját. Bár lehet, hogy ezek után érdemes lenne, mert a médiában nem lehet bízni...

preeda · http://szabadsag.blog.hu/ 2007.08.27. 15:02:51

Józan jobbos nem szavaz az MDF-re, az most a neokonzervatívok gyűjtőhelye. Néha jobban benne vannak a koalícióban, mint az SzDSz. Sajna, mert így marad a Fidesz.

Manapság nincsen jelentősége a valóságnak, mit találtak és kinek a lakásán. Tomcat hírbehozható, hát ne aggódjunk, majd csak kihoznak a csontokból valami félelmeteset.

Tóth András · http://totya5 2007.08.27. 19:34:47

A kormányhoz közeli médiáknak ajánlom!
Tiltsák le a TV "Fekete város" sorozatát,mert "nyilas" jellegű ruhát viselnek,a "Rákóczy szabadságharc" dokumentumait cenzúrázzák,az árpádsávós zászlók miatt.Mostantól érdemes lenne elgondolkodni azon,hogy a kokárda mellé nem kéne feltűzni a fekete szalagot is,ami jellemezné az ország helyzetét és kilátásait!

B.Zoltán 2007.08.27. 20:00:10

„Ha valaki örömét leli abban, hogy négyes sorokban zenére masírozzon, az épp elég ok arra, hogy megvessem.”
Nem volt olyan nagy marha, aki mondta. Albert Einstein. Bár ez egyesek szemében komoly vér problémákat jelent, de ez sok fekete kisköcsög állítólag nem fajgyűlölő. De Einstein joggal utálta őket, ahogy utálná ezeket is. Ha valaki meg oly tudatlan, hogy nincsen tisztában, anno, hogyan kezdték ezek a f@szkalapok először barnában a weimari köztársaságban, az legalább ne futtassa magát, mert maximum fekete elvtársai előtt szerepel szépen - végül is abban a közegben nem tűnik ki nagyon.... Ha valaki szerint ezek ez igaz magyarok, azoknak ajánlom a távoli, kies őshaza szelíd lankáit. Oda tessenek hazafáradni!

Prater 2007.08.27. 21:18:33

Wittner Maria FIDESZ-es kepviselo es mint olyan automatiusan kepviseli a partjat minden rendezvenyen ahol megjelenik. Ha esetleg nem egyezne a velemenye a FIDESZ velemenyevel akkor barmikor kilephet.
Tom Lantos pedig jobban latja a mai magyar helyzetet mint sokan akiket elvakitott a neonyilas nosztalgia.

Kozika · http://www.k-1.hu 2007.08.28. 09:14:45

B. Zoltán: hanyadik blogba írod be ugyanezt a szöveget? Előbb olvastam máshol is... igaz, ott még nem voltak köcsögök meg faszkalapok... elmúlt a nyugtató hatása?

Én személy szerint távol maradok a jobb és a baloldaltól egyaránt. Ha a Gárda majd valós veszélyt jelent, tömegesen összevernek minden zsidót/cigányt/komcsit/akárkit, akkor majd lehet sipákolni. De nem a fekete egyenruha miatt (ezek szerint az első náci a fekete lovag volt, aki elállta Artúr király útját a hídon :).

B. Zoltán 2007.08.28. 21:19:07

Üdv Mindenkinek! A hangvételért elnézést, de valami jobbik paraszt felhúzta az agyamat előtte egy riportban, ahogy szemérmetlenül megpróbált lehúzni bányászbéka alatti intelligencia szintjére, nagy nyilvánosság előtt. Tévedés ne essék, balos paraszttól sem tűröm el, hogy hülyének nézzen, de hogy még meg is köszönjem és elnézést kérjek, mert azt feltételeztem, ami egyébként is az a kis tapló, az azért túlzás. Imádom a történelmet és, mint intelligensebb kollégák tudják, a történelem ismétli önmagát. Na ettől félek én is. Ha ezek a fekete gizdák elszabadulnak, már késő lesz. Hülye jogászok próbálnak bennünket majd még hülyébbnek nézni és megmagyarázni, hogy nekik joguk van engem hülyére venni. Hát nem! A hülyét a tükörben találják + az elvtársaik között, mindegyik oldalon (J+B). Különbség az oldalak között? Ne tessék viccelni! Csak annyi, hogy épp ki lop hatalmon. Ha valaki szerint meg nem ezért durci Viktorka, annak ott a helye mellette a homokozóban. Fecó próbálja a lopós balos elvtársi-tagságot kordában tartani, mert ő is tudja, hogy nem lehet tovább, előtte elloptak már jobbról-balról mindent. Ha tovább megy a dzsentri virtus és a Horty korszak alatti uram-bátyám szemlélet az osztogatásban, akkor hugyoztak nekünk. Így is hülyének néznek ezek miatt már bennünket Európa normális országaiban... De nálunk úgy is hülyére veszik azt, aki ez ellen tenni is akar, annyian "dolgoznak" a zsebükre, minden szinten. Minisztériumoktól az utolsó közalkalmazottig ez zajlik. Szerintem Hofi 24 órás kabarékat tartana, ha élne, mert nem fogyna ki a témából! Van egy balfék a kormányunk és van egy még balfékebb ellenzékünk, akiknek pláne nincsen semmi erkölcsi alapja ezeknek a szemükre vetni bármit. Sajnos ez van! Még 5-6 év és a Balkán egy áhított szint lesz csak itt. Semmivel nem jobb a "jobb" oldal. A régi vicc vége szerint, most már jöhetne a csősz és elzavarhatna mindenkit a jó k.... anyukájába. Na de nem ezek a fekete gizdák. Maradjuk törvényes és európai keretek között.
süti beállítások módosítása